جبار باقری مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان مرکز گفت: در سال ۹۹ قریب به 19 هزار مراجعه کننده داشتیم که 1700 نفر آنان به کمیته امداد و 684 نفر به بهزیستی و 2800 نفر به سایر مراکز حمایتی معرفی شدند.
وی در زمینه نحوه تحت پوشش قرار دادن این خانواده ها گفت: با طرحی که در دیماه 99 تحت عنوان «پوشش حداکثری» در زندانهای استان تهران بصورت چهره به چهره با زندانیان انجام شد، بیش از 10 هزار زندانی درخواست حمایت نمودند.
باقری تصریح کرد: با توجه به تفکیک و پالایش زندانیان متقاضی حمایت، مشخص شد که خانواده های نیمی از متقاضیان، ساکن استان های دیگر می باشند؛ لذا لیست مشخصات پالایش و این زندانیان برای تحت پوشش قرار گرفتن به انجمن حمایت شهرستان محل سکونت خانواده هایشان ارسال شد و بقیه هم پس از بررسی های لازم توسط مددکاری در انتظارِ گرفتن انواع خدمات هستند.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز افزود: در سال 99 به بیش از ۳۸۰۰ خانواده زندانی ساکن تهران بالغ بر 14 میلیارد ریال مستمری داده شد.
باقری گفت: مشکل اساسی این خانواده ها تامین هزینه های اجاره و ودیعه مسکن است که در این زمینه نیز به 520 خانواده بالغ بر یک میلیارد و 352 میلیون ریال کمک هزینه اجاره و ودیعه مسکن اعطا شد.
پرداخت 75 مورد کمک هزینه درمان، پرداخت 627 مورد کمک هزینه تحصیلی، تعداد 3100 مورد نیز در بخش سایر کمک ها از قبیل اعیاد ، کمک های فوری و خرید شیر خشک جمعاً حدود 8 میلیارد ریال به حساب خانواده های زندانیان واریز شده است.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز در زمینه کمک های غیر نقدی به خانواده های زندانیان گفت: در طول سال ۹۹ به 2270 خانواده بصورت غیر نقدی در قالب کارت خرید کالا، کفش و البسه و تامین لوازم اولیه منزل بالغ بر 7 میلیارد و 900 میلیون ریال شده است.
وی در زمینه ایجاد اشتغال خانواده های زندانیان گفت: اشتغال یکی از ارکان اساسی و پایه های نگهدارنده هر خانواده بوده و نان آوری در هر خانواده به این رکن وابسته است. لیکن با زندانی شدن سرپرست خانواده، این رکن متزلزل شده و خانواده دچار آسیب جدی می شود؛ لذا ما در انجمن حمایت تلاش می کنیم تا با ترغیب همسران و فرزندان زندانیان و آموزش های مرتبط این مسئولیت را بطور موقت عهده دار شوند تا از این برهه بحرانی عبور کنند.
وی افزود: در بخش توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای خانواده ها تعداد ۱۳۸ مورد آموزش را داشتیم، تعداد 31 مورد به بانک جهت دریافت تسهیلات خود اشتغالی معرفی شدند. همچنین برای 115 خانواده اشتغال خانگی و تعداد ۲۱۶ خانواده نیز برای اشتغال بیرون از منزل به موسسات و شرکت ها معرفی شدند.
باقری در زمینه اقدامات انجمن برای کاهش آسیب در مقابله با بیماری های پرخطر زندانیان و خانواده های آنان گفت: انجمن قراردادی تحت عنوان آموزش و پیشگیری از بیماری های پرخطر (ایدز) با صندوق جهانی سازمان ملل امضا نموده که در این قرارداد با به کارگیری ۷۷ نیروی مشاور و پزشک و استقرار آنان در زندانها بالغ بر ۲۳ میلیارد ریال هزینه کرده است و در بخش آموزش مهارت های زندگی به ۱۴۴۰ نفر از خانواده های زندانیان آموزش داده شده است.
وی افزود: با کمک خیرین در زمینه ارائه انواع مشاوره، به 300 نفر از خانواده ها مشاوره حقوقی و قضائی و روانشناسی رایگان بصورت فردی و به 1440 نفر هم مشاور روانشناسی گروهی ارائه شد.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز در بخش کمک به آزادسازی زندانیان گفت: تعداد 100 زندانی واجد شرایط که مورد تائید مسئولین زندان بودند با کمک خیرین با پرداخت مبلغ ۱۰میلیارد ریال آزاد و به کانون خانواده بازگشتند.
همچنین در بخش بهسازی و نوسازی زندان تعداد ۱۰ مورد کمک به زندان با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و سیصد میلیون ریال انجام شده است.
باقری در زمینه توجه به کودکان همراه مادر در زندان گفت: کودکان زندانیان که به همراه مادر در زندان هستند در فضایی جداگانه از زندانیان نگهداری می شوند و جزئی از خانواده زندانی محسوب می شوند لذا ما موظفیم به این کودکان در حد توان کمک کنیم و در سال 99 انجمن حمایت با کمک اتاق بازرگانی تهران و دفتر یونیسف ایران تعداد ۲۶ هزار مکمل غذای کودک به ارزش تقریبی یک میلیارد ریال به زندان زنان در سراسر کشور را توزیع نمود.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز نهایتاً جمع کل کمک های انجمن را به زندانیان و خانواده های آنان را بالغ بر ۶۹ میلیارد و ۹۲ میلیون ریال عنوان کرد.