مرتضوی مدیر کل زندانها در معیت هیئت همراه در دفتر میرشکار مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (رحمت الله علیه ) حاضر و در خصوص هم افزایی تحت پوشش قراردادن خانواده مددجویان بی بضاعت و ارتقاء منابع حمایتی مذاکره نمودند .
مرتضوی در این دیدار بیان داشت : حمایت از خانواده زندانیان بی بضاعت ، یکی از مهمترین دیدگاه های ریاست محترم قوه قضائیه در طرح جدید تحول قوه قضائیه است و تاکیدات فراوانی از سوی آیت الله رئیسی در مجامع و سخنرانی های مختلف مبنی بر این مهم صورت گرفته است.
وی در ادامه ضمن تشکر از همکاری های گذشته فی مابین افزود : نجات و حمایت از خانواده مددجویان بی بضاعت و ارتقاء سطح مهارتهای اجتماعی و حرفه آموزی آنان ، وظیفه مشترک اداره کل زندانها وکمیته امداد است و باید تلاش شود که به نحو مطلوب به این مهم دست یابیم . تفاوت خانواده مددجویان با دیگر خانواده های تحت پوشش کمیته امداد بر این است که سرپرست در زندان است و خانواده با آسیب جدی تری روبرو است.
عضو شورای قضایی استان تصریح کرد : موضوع هم افزایی و یکسان سازی بانک اطلاعات خانواده مددجویان بی بضاعت با هدف ارتقاء منابع حمایتی تحت پوشش قرار دادن همه خانواده ها از طریق مرکز نیکوکاری میسّر است و در این قالب تمام منابع پرداختی و حمایتی خیرین در این مرکز واریز و تلاش می شود تا کمک های بیشتری به همه خانواده ها صورت گیرد.
مدیر کل زندانهای قم در ادامه افزود : با توجه به بررسی ها و تحقیق های صورت گرفته بر روی مددجویانی که از دانال اصلاح و تربیت که شامل بهداشتی و درمانی ، فرهنگی و تربیتی ، برنامه های اشتغال و حرفه آموزی و فعالیت های مددکاری و مرکز مراقبت بعد از خروج است عبور نموده اند و این مداخلات بر روی آنان صورت گرفته باشد نرخ بازگشت مجددشان در یک دوره سه ساله پس از آزادی به زندانها زیر ۴ درصد است. این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و وظیفه انجمن حمایت زندانیان و مرکز مراقبت بعد از خروج را دو چندان می کند و هرچه که تعامل با کمیته امداد امام خمینی ( رحمت الله علیه ) بیشتر باشد و خانواده های بیشتری از مددجویان تحت حمایت قرار گیرند بسیاری از مشکلات و مسائل کاسته می شود.
میر شکار مدیر کل کمیته امداد نیز در این دیدار بیان داشت : توانمند سازی خانواده مددجویان با هدف بی نیاز نمودن آنان ، رویکردی است که در این سالها دنبال شده است و کمک به خانواده مددجویان ، توفیقی است که نصیب ما گردیده و نعمت بزرگی است که خداوند متعال به ما عطا فرموده است. ما بعنوان امانتدار مردم وظیفه داریم که حمایت ها و کمک های خیرین را به دست نیازمندان واقعی برسانیم.
عضو معتمد هیئت مدیره انجمن حمایت زندانیان در ادامه بیان داشت : ارائه خدمات مددکاری به خانواده مددجویان بی بضاعت ، در بازسازی روحی و روانی خانواده ها بسیار موثر است و به هر میزان که این خدمات افزایش یابد شاهد کاهش مشکلات و مسائل خواهیم بود. به همان میزان که از خانواده های تحت پوشش کمیته امداد استان حمایت صورت گرفته از خانواده مددجویان بی بضاعت که سرپرست آنها در زندان ها هستند نیز حمایت شده است اعم از کمک های زیادی اعم از پوشاک ، بن کالا ، حمایت های نقدی ، توزیع غذای گرم حرم حضرت فاطمه معصومه (س) و …
میر شکار ، ضمن تاکید بر توسعه اشتغال و حرفه آموزی مددجویان بیان داشت : کمیته امداد آمادگی این را دارد که از نظر مددکاری روی تعدادی از سارقین از نظر فکری و روانی کار مددکاری انجام دهد و با حرفه آموزی که درون زندان صورت می گیرد و ادامه آن پس از آزادی ، زنجیره اشتغال را از طریق تعامل با شرکت ها و صنعتگران ایجاد و تا ۲ سال نیز بیمه مددجویان شاغل را تامین کنیم.
مدیر کل کمیته امداد استان قم در پایان بیان داشت : حمایت از خانواده مددجویان بی بضاعت زندانها بدون اولویت صورت می گیرد و در همان روز که از سوی انجمن حمایت زندانیان به ما اعلام شود حمایت انجام خواهد شد . آمادگی این را هم داریم که زنهای مطلقه که همسر سابق آنها در زندان به سر می برد را هم تحت پوشش قرار داده و زمینه اشتغال آنان را نیز فراهم نمائیم و با کار مددکاری که روی آنها و همسر سابقشان فراهم می کنیم چه بسا زمینه ازدواج و زندگی مجددشان نیز فراهم شود.
در پایان مصوب شد مرکز نیکو کاری زندانهای قم به فوریت تشکیل و فعالیت آن آغاز گردد.
شایان ذکر است در این دیدار حجت الاسلام رستمی مشاور مدیر کل ، حجت الاسلام بنیادی معاون سلامت اصلاح و تربیت ، مرادی پور رئیس مرکز مراقبت بعد از خروج و مدیر ستاد دیه استان ، وصالی مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان قم نیز حضور داشتند.