تهران – ایرنا – مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز گفت: اکنون در برخی از مناطق تهران که تعداد بیشتری از خانوادههای زندانیان سکنی دارند، با همکاری اداره کل بانوان شهرداری تهران، زندانیان زن دارای شرایط در خانههای کوثر اشتغال مییابند.
مظفر الوندی در گفتوگو با خبرنگار قضایی ایرنا با اشاره به تفاهمنامه همکاری انجمن حمایت زندانیان، ندامتگاه زنان و اداره کل امور بانوان شهرداری تهران با موضوع آموزش و ایجاد اشتغال مولد برای زندانیان واجد شرایط، افزود: تاکنون ۸۰ زن زندانی در این مراکز مشغول به فعالیت هستند و حتی برخی از این افراد اکنون نیز زندانی محسوب میشوند اما به تشخیص مقام قضایی مشمول ارفاق قانونی و آزاد هستند که به این افراد زندانیان رأی باز گفته میشود و اغلب آنها با توجه به شرایط خانواده و با هدف حمایت از خانواده آزاد و مشغول کار هستند.
مطابق دستورالعمل سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، میزان دستمزد این زندانیان حداقل حدود چهار میلیون تومان است که البته براساس نظر کارفرما و مهارت فرد این دستمزد افزایش مییابد.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز افزود: اکنون همه زندانیان نیازمند در مناطق ۲۲گانه تهران شناسایی شدند و از طریق مددکاران اجتماعی داخل زندان یا مددکاران انجمن که در سالنهای ملاقات زندانیان مستقر هستند همچنین با معرفی نهادهای خیریه و مراجعه خانوادههای زندانیان وارد فرایند حمایت میشوند.
شناسایی پنج هزار خانواده زندانی نیازمند به کمک در تهران
وی ادامه داد: اکنون حدود پنج هزار خانواده زندانی نیازمند به کمک در تهران شناسایی شدند که ۲۵۰۰ خانواده از حمایتهای انجمن از جمله حمایتهای مالی، تامین اقلام ضروری، مشاورههای تحصیلی و کمک هزینه تحصیلی برای فرزندان، خدمات مشاورهای، روانشناسی و حقوقی بهرهمند هستند.
الوندی اضافه کرد: بسیاری از خانوادههای تحت پوشش پس از مدتی با رهایی زندانی از بند دیگر نیازی به حمایتها ندارند و از چرخه حمایتی خارج میشوند و خانوادههای دیگر دارای شرایط به فهرست خانوادههای نیازمند کمک، افزوده میشوند.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز خاطرنشان کرد: مطابق قانون، بودجه حمایت از خانواده زندانیان در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارد و اکنون نیز این نهاد حمایتی خانوادههای زندانیان را تحت پوشش قرار میدهد اما وقفهای میان اقدام خانواده برای بهرهمندی از خدمات کمیته امداد وجود دارد که این زمان سه تا ۶ ماه ممکن است به طول بیانجامد که در این فاصله انجمنهای حمایت زندانیان که متکی به بودجه دولتی نیستند و فقط با حمایت و کمک خیران و انجام برخی فعالیتهای مختصر اقتصادی اداره میشوند، این مقطع زمانی را به خانوادههای نیازمند کمک میکنند.
الوندی درباره اقدامات حمایتی انجمن در راستای توانمندسازی خانواده زندانیان گفت: اکنون برای حدود ۱۰۰ خانواده با کمک خیران و کارآفرینان اشتغال ایجاد شده است.
وی به برگزاری دورههای آموزش حضوری برای توانمندسازی خانواده زندانیان اشاره کرد و افزود: هر هفته ۴۰ خانواده از دورههای آموزشی استفاده میکنند.